Široki Brijeg doveo pojačanje iz Slovenije

Ugovor potpisan na dvije godine

Široki Brijeg doveo pojačanje iz Slovenije · Zvanično

NK Široki Brijeg danas je dodatno osnažio svoje redove.

Plavo-bijeli dres je, kako je saopšteno na klupskoj stranici, zadužio Petar Franjić koji je na Pecaru stigao iz Domžala, slovenačke ekipe koja je izbacila upravo Široki Brijeg u prvom prektolu Evropske lige. 

Franjić ima 27 godina i po vokaciji je krilni igrač, a sa premijerligašem je potpisao dvogodišnji ugovor. 

Inače je prošao školu nogometa zagrebačkog Dinama odakle je kao junior 2010. godine posuđen u Lokomotivu kako bi stekao seniorsko iskustvo. Nakon jedne sezone u Lokomotivi odradio je posudbe u Radniku iz Sesveta te u Istri 1961 koja je na kraju otkupila njegov ugovor i čiji je član bio iduće dvije sezone. Kasnije je još oblačio dresove Splita, azerbejdžanske Gabale, te Domžala. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U prošloj sezoni za Domžale je odigrao 19 utakmica u prvenstvu, te tri u kvalifikacijama za Evropsku ligu. 

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

crkvice
Skutorcina znaci.
9 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi