Široki Brijeg jedini nositelj u Evropi

Od četiri bh. predstavnika

Široki Brijeg jedini nositelj u Evropi

Bosnu i Hercegovinu će u pretkolima evropskih takmičenja i ove sezone predstavljati četiri kluba.

Šampion Zrinjski će nastupiti u 2. pretkolu Lige prvaka, gdje će biti nenositelj, dok će Sloboda, Radnik i Široki Brijeg svoje evropske avanture početi od 1. pretkola Evropske lige.

Od svih bh. klubova, jedini nositelj će biti Široki Brijeg, koji je  Široki Brijeg je s koeficijentom 3,675 trenutno na 43. mjestu u konkurenciji 104 kluba koji će startati od prvog pretkola Europske lige. Iako takmičenja u Danskoj, Bugarskoj, Luksemburgu i Moldaviji još uvijek nisu završena, Širokobriježani će sigurno ostati u gornjoj polovini.

Želja je Širokobriježana je dobiti što lakšeg protivnika i što kraće putovanje, a UEFA-e će podskupine s imenima potencijalnih protivnika objaviti dan uoči žrijeba u kojem će se naći 31 pobjednik nacionalnih kupova Saveza plasiranih između 24. i 54. mjesta, 35 drugoplasiranih u prvenstvima zemalja između 18. i 53. mjesta, 35 trećeplasiranih iz prvenstava zemalja od 16. do 51. mjesta na UEFA-inoj listi te tri ekie koje su se plasirale u kvalifikacije za Europsku ligu na temelju fair-playa. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Novčana nagrada za 1. pretkolo Europske lige je 200.000 eura, za drugo 210.000, za treće 220.000, za play-off 230.000, a za plasman u jednu od skupina Europske lige 2,4 miliona eura.   

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi