Široki Brijeg minimalno poražen od Rudara iz Velenja

Prv susret na Istria Winter Cupu

Široki Brijeg minimalno poražen od Rudara iz Velenja

Fudbaleri Širokog Brijega odigrali su danas u Umagu prvu utakmicu na Istria Winter Cupu.

Protivnik plavo-bijelima bio je Rudar iz Velenja, a nakon 90 minuta igre susret je završen minimalnim rezultatom 1:0 u korist slovenačkog prvoligaša kojeg s trenerske klupe vodi Marijan Pušnik.

U prvom poluvremenu Rudar je djelovao dosta bolje na terenu. Slovenački prvoligaš je imao nekoliko izglednih prilika za postizanje pogotka, ali je gol spašavao Bilobrk, sve do 45. minute kada Rudar dolazi u vodstvo.

Za prednost od 1:0 se pobrinuo Damjan Trifković prekrasnim udarcem s vrha šesnaesterca.

U nastavku plavo-bijeli su imali više od igre, na sve načine su pokušavali da dođu do izjednačenja, a najbolju priliku za to su imali u posljednjim trenucima susreta. Nakon što je defanzivac Rudara igrao rukom u svom šesnaestercu, Ćorić je loše izveo najstrožiju kaznu poslavši loptu pored lijeve stative Pridgarova gola.

Slovenci su se do posljednjeg sudijskog zvižduka branili i naposljetku sačuvali mrežu netaknutom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NK Rudar: Pridigar – Ćoralić, Vasiljević, Shawn, Pušaver, Bijol, Trifković, Abu, Williams, Tučić, Radić. Šef stručnog stožera: Marijan Pušnik.

NK Široki Brijeg: Bilobrk – Ćorluka, Barišić, Perković, Kvesić, Zlomislić, Kožul, Vukoja, Marušić, Ivanković, Jurić. (Još su igrali: Bralić, Matić, D. Ćorić, J. Ćorić, Peko, Marić, Baraban, Wagner, Begonja, Bagarić). Šef stručnog stožera: Goran Sablić.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti