Široki Brijeg novo pojačanje doveo iz Španije

Potpisan trogodišnji ugovor

Široki Brijeg novo pojačanje doveo iz Španije

Hrvatski internacionalac Branimir Cipetić potpisao je za NK Široki Brijeg, potvrđeno je sa Pecare.

Fudbaler koji je ponikao u Hajduku posljednjih pet godina je proveo u Španiji gdje je igrao za nekoliko niželigaša, uključujući i drugu momčad Eibara koja se pod imenom Vitoria takmiči u Segundi B, a svoju karijeru sada će nastaviti u BiH.

S Pecare je zvanično potvrđeno da je Cipetić stavio paraf na trogodišnji ugovor, a iako je rođen u Splitu, vuče porijeklo iz BiH s obzirom da mu je otac rodom iz Kostajnice pored Konjica, dok je majka iz Rame.

"Nakon pet godina provedenih u Španiji došla je ponuda Širokog Brijega. Na obostrano zadovoljstvo našli smo zajednički jezik i brzo se dogovorili. Spreman sam za nove izazove i pobjede u plavo-bijelom dresu. Iako sam godinama igrao u inostranstvu, otprilike poznajem fudbal i odnose snaga u Premijer ligi", rekao je Cipetić.

Svojim dolaskom Cipetić će osnažiti konkurenciji na poziciji desnog beka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bistrik87
au svaka cast
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi