Eurorival Širokog doveo igrača uz "astronomsku" platu

Veliko pojačanje

Eurorival Širokog doveo igrača uz "astronomsku" platu

A. Čaušević

Bh. klubove sljedeće sedmice čekaju evropski nastupi. 

Široki Brijeg će u prvom kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu igrati protiv Vllzanije. U prvom meču, 8. jula, klub iz Hercegovine će biti domaćin.

Albanski mediji su jučer objavili vijest da je Vllaznija uspjela dogovoriti sve sa Liridionom Latifijem, najvećim pojačanjem ovog kluba tokom ljetne pauze.

Latifi će s Vllaznijom potpisati dvogodišnji ugovor uz zaista izuzetno povoljne finansijske uslove jer će mu na mjesečnom nivou plata biti 10.000 eura.

U slučaju da ovaj 27-godišnjak koji stiže kao slobodan igrač osvoji neki od trofeja njegova zarada će biti još veća zahvaljujući određenim bonusima.

Obje strane su postigle dogovor te je ostalo da se sve formalizuje pa će igrač rođen u Prištini i zvanično postati novi član Vllzanije.

Oglasi

Latifi je prije četiri godine otišao iz Skenderbau u Akademiju Puškaš. Mađarai su ga tada platili 900.000 eura. Jedno vrijeme igrao je na posudbi u Sherrifu iz Tiraspola.

Vllazniju je trebao pojačati i Ngisah Bismarak iz Gane, ali kako mu je istekao pasoš zbog administrativnih problema prema svemu sudeći neće stići u redove albanskog tima.

Revanš meč između Širokog Brijega i Vllzanije 15. jula na stadionu Loro Borici u Skadru će se igrati s ograničenim kapacitetom, pa će na tribinama biti prisutno nešto manje od 5.000 gledatelja.

Inače, za prvi meč ova dva tima na stadonu Pecara dozvoljen je puni kapacitet. 

NK Široki Brijeg je dobio dozvolu za puni kapacitet stadiona.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

“S velikim zadovoljstvom i radošću potvrđujemo kako je službeno dopušten puni kapacitet stadiona za gledatelje u prvoj utakmici 1. kola kvalifikacija za UEFA Europa Conference League između NK Široki Brijeg i K.F Vllaznia Shkoder u četvrtak, 8. srpnja u 21 sat na Pecari“, poručili su prije nekoliko dana iz Širokog Brijega. 

 

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

2323
Pa i nije neka plata ako u ovoj nasoj kukuruz PL tolike plate imaju Zakarica.Vranjes.Mesanovic....
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi