Široki Brijeg preuzeo vrh, Velež novi fenjeraš

Slaba efikasnost u 15. kolu

Široki Brijeg preuzeo vrh, Velež novi fenjeraš

Završeno je pet utakmica 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

U najzanimljivijoj utakmici današnjeg programa, Široki Brijeg je kao gost savladao Radnik rezultatom 1:0 i tako izbio na prvo mjesto na tabeli nakon nakompletnog 15. kola. Strijelac pobjedonosnog pogotka za Širokobriježane bio je Ivan Baraban, koji je dvadesetak minuta prije kraja utakmice donio vrijednu pobjedu svom timu.

Radnik je u samom finišu imao dobru priliku za izjednačenje preko Mrkajića i to nakon greške golmana Širokog, no mreža gostiju je ostala netaknuta. Dodajmo i to da su Širokobriježani mogli povesti i u prvom poluvremenu, ali je Krstanović u 42. minuti promašio jedanaesterac.

Drina je na svom terenu savladala Travnik rezultatom 1:0, a strijelac jedinog pogotka za domaći tim bio je Jakšić iz jedanaesterca u 20. minuti. Zvorničani su trećom pobjedom u sezoni pobjegli sa posljednjeg mjesta, i sada zauzimaju 15. poziciju sa devet osvojenih bodova.

Od danas, uloga fenjeraša pripada Veležu, koji je svojim navijačima priredio još jedno razočarenje. Mostarci su u Vrapčićima odigrali samo 0:0 protiv ekipe Rudara iz Prijedora, te su tako sebi dodatno zakomplikovali ionako tešku borbu za opstanak.

Najbolju priliku na utakmici Rođeni su imali u 89. minutiHaurdić uposlio Merzića, koji sa sedam metara traljavo šutira i tako propušta donijeti pobjedu svom klubu.

Vitez je na svom terenu došao do pobjede nad Borcem, a za tri boda im je bio dovoljan jedan gol. Đurić je u 72. minuti zabio pobjedonosni pogodak za Vitežane, koji su do kraja uspjeli mirno privesti meč kraju. Gosti su od 78. minute ostali sa desetoricom na terenu.

Premijer liga, 15. kolo:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Drina - Travnik 1:0 (Jakšić 20', penal)
Vitez - Borac 1:0 (Đurić 72')
Radnik - Široki 0:1 (Baraban 75')
Velež - Rudar 0:0

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.