Barbarić pred derbi protiv Sarajeva: "Ovo je utakmica s puno naboja, nadamo se pobjedi"

Široki na Pecari dočekuje bordo klub

Barbarić pred derbi protiv Sarajeva: "Ovo je utakmica s puno naboja, nadamo se pobjedi"

E. Čaušević

Široki Brijeg i Sarajevo igraju sutra na Pecari veliki derbi u okviru 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Drugi dio sezone u najjačem rangu bh. fudbala nastavljen je prošlog vikenda, a već u ovom kolu očekuje nas nekoliko velikih derbija.

Jedan od njih igra se sutra na Pecari gdje će Široki Brijeg pred svojim navijačima ugostiti ekipu Sarajeva.

Pred duel ovih ekipa danas je na Pecari održana press konferencija Širokog Brijega, a prisutnim novinarima obratio se trener ove ekipe Ivica Barbarić koji je poručio da zna da će to biti dosta teška i zahtjevna utakmica.

"Ovo je utakmica s puno naboja, a motiv je maksimalan s obje stane. Međutim, moramo biti svjesni kako svatko ima svoju situaciju u momčadi. Sarajevo ima širok i kvalitetan igrački kadar i ovo će biti jako teška i zahtjevna utakmica", rekao je Barbarić i dodao.

"Moramo podići intenzitet igre i biti proaktivni u igri kada imamo visoko dignut blok i kada imamo u središnjoj poziciji nizak blok".

Oglasi

Barbarić se osvrnuo i na ekipu Sarajeva.

"Imaju jako kvalitetan igrački kadar, ali imaju jako puno novih igrača i puno se o njihovoj neuigranosti. Ova liga je takva da nema kontinuiteta kvalitetne izvedbe i velike su oscilacije kod svih momčadi. Očekuje nas zahtjevna utakmica, ali mi se nadamo pobjedi", zaključio je trener Širokog Brijega.

Na press konferenciji pored Barbarića bio je i vezni igrač ovog tima Bože Vukoja koji se također osvrnuo na sutrašnji meč protiv Sarajeva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sigurno će biti teška utakmica. Međutim, mi pred našim navijačima idemo na pobjedu i za ovaj susret sam jako motiviran. Jako puno nam znači podrška navijača, bili su nam podrška u prošloj polusezoni i nadam se kako će nas nastaviti bodriti na svakoj novoj utakmici", poručio je.

Podsjećamo, utakmica između Širokog Brijega i Sarajeva igra se sutra s počekom u 16 sati.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

goofy
Ako su igraci FK Sarajevo naduti pa budu ispustali vjetrove, kao na prosloj utakmici, tada NK Siroki nebi trebao imati vecih problem da slavi pobjedu!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi