Zrinjski savladao Široki u hercegovačkom derbiju i nastavio lov za Banjalučanima
FOTO: K. Dedić

Dva gola u mreži Širokog

Zrinjski savladao Široki u hercegovačkom derbiju i nastavio lov za Banjalučanima

Haris Zilić

U hercegovačkom derbiju koji se odigra u Posušju u okviru 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, Zrinjski je kao gost savladao Široki Brijeg rezultatom 2:0.

Utakmica je odigrana u veoma teškim uslovima, teren je iz minute u minut bio sve teži za igru pa nismo vidjeli neku lepršavu fudbalsku predstavu.

Široki prvi prijeti u osmoj minuti. Sjajna prilika za domaće, Chinedu se dobro izborio za poziciju i sa nekih osam metara malo iskosa šutirao, ali Marić odlično brani.

Dobra prilika za goste u 23. minuti. Ćorluka je centirao, Bilbija na drugoj stativi, šutirao je ali nije bilo opasnosti za Tomića.

U 33. minuti gol u mreži Širokog. Bilbija je ubacio loptu u peterac Širokog, golmanu Tomiću je lopta ispala u gužvi i došla do Ivančića koji pogađa za 0:1. Nakon gola bili su žestoki protesti fudbalera Širokog prema glavnom sudiji Gedžiću. Smatrali su domaćini u ovom susretu da je bio faul nad golmanom Tomićem prilikom pogotka, ali sudija je pokazao na centar. To je bio i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku bez uzbuđenja do 57. minuti, a onda novo slavlje fudbalera Zrinjskog. Čanađija je centrirao, loptu je glavom prebacio Sabljić, a onda se Bilbija lijepo oslobodio svog čuvara i pogodio za 0:2.

Oglasi

Prijete domaćini u 67. minuti, fin pokušaj Mamića glavom, lopta ide proed gola Zrinjskog. Dvije prilike za Zrinjski u 82. i 83. minuti. Prvo je šutirao Radić, zatim i Ćuže, u oba navrata sjajno brani golman Tomić.

Do kraja meča nije bilo puno prilika, pokušavao je Široki jednim pogotkom učiniti završnicu uzbudljivom, ali ostalo je 0:2 za Zrinjski.

Premijer liga Bosne i Hercegovine , 17. kolo:

Široki Brijeg - Zrinjski 0:2 (/Ivanlčić 33', Bilbija 57')

NK Široki Brijeg: Tomić, Šaravanja, Capan, Chinedu, Kpan, Buljan, Mamić, Musa, Ćavar (K), Kuprešak, Dadić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

HŠK Zrinjski: Marić, Ćorluka, Radić, Jakovljević, Memija, Čanađija, Bradarić, Sabljić, Ivančić, Malekinušić, Bilbija (K).

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ham0
Jeste li vidjeli slavlje sudije kod prvog gola zrinjskog, koji je bio neregularan. Sudija slavio vise nego igraci.
8 1
Anton
Kad masina Plava krene,hej,hej,hej.Samo se vi svadajte na kraju ce Fk Zeljeznicar zauzeti prvo mjesto ispred HSK Zrinjski i FK Borac,velike promjene je najavio gospodin trener Turawi.Samo naprijed Zeljo po titulu prvaka,i u Ligu Sampiona
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi