Osmanhodžić zadovoljan: Otvorilo nam se, dali smo sretno taj gol
Izjave trenera Tuzla Cityja i Širokog Brijega nakon utakmice na Tušnju.

Budimir: "Mi smo mlada ekipa..."

Osmanhodžić zadovoljan: Otvorilo nam se, dali smo sretno taj gol

Eldar Ganibegović, foto: Emir Dindić

Nakon utakmice Tuzla City - Široki Brijeg, izjave pred TV kamerama dali su treneri obje ekipe. Prvo je riječ dobio Adnan Osmanhodžić, a onda i Marijan Budimir. 

Danas je u zaostaloj utakmici 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Tuzla City s 2:0 savladao ekipu Širokog Brijega i na taj način pobjegao iz zone ispadanja. 

Poslije utakmice su treneri obje ekipe dali izjave. Prvi je pred TV kamere stao Adnan Osmanhodžić, trener domaće ekipe.

"Malo se lakše diše nakon ove dvije pobjede. Različite utakmice, različiti protivnici u tri dana. Uspjeli smo ekipu regenerisati i dovesti na nivo da opet mogu odigrati dobru utakmicu. Široki ekipa s dosta dobrih pojedinaca. Težak teren, kako njima tako i nama", rekao je, pa nastavio:

"Poluvrijeme smo izdržali i jedni i drugi bez nekih izrazitih prilika, no u drugom nam se otvorilo na početku. Dali smo sretno taj gol iz prekida, ali sreća prati hrabre i mislim da su momci zaslužili da pobijede."

Oglasi

Marijan Budimir najavio pojačanja

S druge strane, trener Širokog Brijega, Marijan Budimir, sigurno je da ne može biti zadovoljan s obzirom na to da njegova ekipa ima niz od sedam utakmica bez pobjede.

Šesnaesta utakmica i šesti poraz na klupi Širokog Brijega za Marijana Budimira. 

"Kao prvo čestitam Tuzli na pobjedi, puno se bolje snašla po ovom teškom terenu. Upozoravali smo igrače da će ovo biti utakmica ko bude manje griješio da će biti pobjedi. Nama se dogodi autogol i drugi gol čista lopta, čista greška. Kontrolisali smo, dolazili do zadnje trećine, međutim tu nam fali i kvalitete i odlučnosti i boljih odluka da bi to finalizirali", kazao je Budimir na početku.

"Mislim da... Mučimo se. To nam je najveći problem, mučimo se u zadnjoj trećini i moramo na tome poraditi ako želimo da bude bolje. I kroz treninge i kroz druga rješenja na polusezoni", istakao je, pa govorio o pomenutom nizu bez pobjede:

"Zajedno smo u svemu tome, isto kao što smo bili zajedno u prvih šest-sedam kola kada smo bili prvi, isto tako smo i sada kada nam ne ide. Treba skupiti glave, dobro se odmoriti jer ovo nam je već peta utakmica u kratkom periodu i ove dvije utakmice pokušati uzeti maksimalan broj bodova, pa ćemo na polusezoni vidjeti šta nam nedostaje, gdje se trebamo pojačati da budemo konkurentniji gore. Mi smo mlada ekipa, koja daje dosta prilike mladim domaćim igračima, da osjete minute i da se razvijaju, ali isto tako im treba potpora kvalitetnih starijih igrača."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sada sve ekipe imaju po 16 odigranih utakmica, a ovom pobjedom Tuzla City se popeo na 10. mjesto sa 16 bodova, a u opasnu zonu gurnuo Igman koji ima bod manje. Široki Brijeg je s 22 boda na šestom mjestu, te sedam bodova iza četvrtog Veleža.

Za četiri dana današnji rivali igraju utakmice 17. kola. City će u goste kod Tuzla Cityja, dok će Široki Brijeg u hercegovačkom derbiju u Posušju odmjeriti snage s prvakom države, Zrinjskim.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676741915
Ovaj nezna sta pise siti ce ici tuzla sitiju svasta
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi