Široki i Sloboda za kraj šestog kola

Premijer liga BiH

Široki i Sloboda za kraj šestog kola

Edmir Škorić

Šesto kolo Premijer lige BiH bit će kompletirano večerašnjim sursetom Širokog Brijega i Slobode, koji se igra na Pecari od 20 sati.

U prethodnih pet mečeva ovog kola u subotu i nedjelju viđeno je dosta pogodaka, pa se nadamo da će jednako efikasan biti i posljednji meč u kojem će Široki Brijeg kao favorit dočekati Slobodu.

Širokom je neophodna pobjeda da se vrati na čelo tabele, ali isto tako izabranici Borisa Pavića žele da produže seriju bez poraza i uz Radnik su jedina ekipa u BiH koja je i dalje na nuli kada je rubrika "porazi" u pitanju.

S druge strane, Sloboda je upisala dva poraza, ali nakon očajnog starta sezone i dolaska Zlatka Nalića Tuzlaci su se preporodili i vezali su dva trijumfa i to protiv Tuzla Cityja i Krupe u veoma teškim mečevima.

Slobodine utakmice ove sezone su poprilčno tvrde, dok je Široki ipak s 10 postignutih golova daleko efikasniji, pa će biti zanimljivo vidjeti kako će gosti s Tušnja da se postave na Pecari, ali sigurno je da će tražiti svoju šansu i nove bodove.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Igraćemo jako, požrtvovno i skoncentrirano svih 90minuta I ako ispoštujemo sve trenerove zamisli, pozitivan rezultat sigurno ne može izostati", u najavi ovog meča za SportSport.ba je kazao Tony Livančić, nogometaš Slobode.

Ono što je sigurno, teško je išta predvidjeti, hoće li ili neće biti golova i hoće li neka ekipa doći do trijumfa, ali svakako da uloga favorita pripada Širokobriježanima.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi