Široki jedva probio bunker Zvijezde 09
Mreže su mirovale do 15 minuta prije kraja

Trijumf tima sa Pecare

Široki jedva probio bunker Zvijezde 09

Midhat Šljivak

Široki je uz dosta muke uspio da savlada Zvijezdu 09 sa 2:0 u susretu 10. kola Premijer lige BiH.

Zvijezda se potpuno posvetila defanzivi u ovom meču i to je bilo vidljivo od samog početka.

Nije Široki imao napadačkih rješenja u prvom poluvremenu. Imali su domaći tek nekoliko poluprilika, ali u 45. minuti im gosti ipak poklanjaju veliku šansu za gol.

Pogriješila je odbrana Zvijezde. Do lopte je došao Begonja, izašao je sam pred Erića, ali golman gostiju sjajno brani i spašava svoj tim, te se na odmor otišlo bez golova (0:0).

Ista slika na terenu viđena je i u nastavku meča. Široki je napadao, Zvijezda se branila, a u 75. minuti domaći su konačno slomili otpor neugodnog protivnika. Pogodio je Josip Kvesić za prednost od 1:0.

Do kraja je Široki uspio postići još jedan gol. U 84. minuti igrač Zvijezde Tojčić pogađa vlastitu mrežu za konačnih 2:0.

Premijer liga BiH, 10. kolo:

Široki - Zvijezda 09  2:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

ŠIROKI: Bandić, Kožul, Matić, Barišić, Ćorić, Čabraja, Babić, Eliomar, Kovačić, Begonja, Marković.

ZVIJEZDA 09: Erić, Krajišnik, Huseinbašić, Zlatković, Tojčić, Filipović, Osmanagić, Vojinović, Predragović, Babić, Zekanović.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

omer
Konacno da Sirokobrijezani pobijede. Nakon blijedih izdanja u zadnja cetiri kola u kojima ne da nisu ostvarili pobjedu,nego nisu postigli nijedan gol, evo napokon da ih krene. Nadajmo se da je ovo pocetak boljih igara koji ce ih ukljuciti u borbu za titulu.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi