Široki na oproštaju Wagnera protiv Rijeke, uskoro stiže i Dinamo

Obilježavanje 70 godina postojanja kluba

Široki na oproštaju Wagnera protiv Rijeke, uskoro stiže i Dinamo

Samir Mlaćo

NK Široki Brijeg obilježaa 70 godina postojanja. Davne 1948. godine u kući Luce Zeljko održana je osnivačka Skupština kluba sa Pecare, iza kojeg je do sada pet naslova prvaka Herceg Bosne, dva naslova prvaka Premijer lige BiH i tri Kupa BiH. 

U Širokom Brijegu su ponosni na stadion Pecaru, jedan od najljepših stadiona u državi, kamp Musa - Karačić koji polaznicima omladinske škole, kao i seniorima pruža vrhunske uvjete za trening, te navijače koji su uvijek uz svoj tim.

Iz NK Široki Brijeg su potvrdili da u narednom periodu spremaju brojna iznenađenja za navijače.

Tako će 10-tog narednog mjeseca Širok Brijeg odigrati prijateljski meč protiv HNK Rijeka.

"Ova utakmica imati će i još jedan zanimljiv događaj, jer ćemo organizirati i službeni oproštaj legende našeg kluba i najboljeg strijelca Premijer lige BiH svih vremena – Wagner Santos Laga.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kako ne bi zaboravili i one najpotrebnije, događaj će imati i humanitarni karakter. Na ulazima će biti postavljene kutije za donacije za Dom za djecu s poteškoćama u tjelesnom i/ili psihičkom razvoju „Marija naša nada.

Također, s ponosom najavljujemo da će u idućem periodu naš gost biti i GNK Dinamo te se nadamo da ćemo skupa s vama - vjernim navijačima i uz naše sportske prijatelje na lijep i dostojan način obilježiti 70 godina ponosa", istakli su iz NK Široki Brijeg putem zvanične stranice.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

IzgubljeniSlon
Titulu HercegBosne dobije ekipa sa najviše kockastoglavih igrača, tu je Široki bio neuništivi šampion.
3 15
IzgubljeniSlon
Pet naslova Herceg-Bosne? To neka prestižna titula,ahaha.
3 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi