Široki poveo, ali na kraju izgubio u Bijeljini
Široki je jedan od najboljih gostujućih timova u Premijer ligi. Ipak, Radnik je isto tako dobar domaćin i na kraju su danas oni bili uspješniji

Radniku tri boda

Široki poveo, ali na kraju izgubio u Bijeljini

M. Šljivak

Radnik je u 15. kolu Premijer lige BiH ugostio Široki Brijeg, a na kraju je domaći tim slavio pobjedu rezultatom 2:1.

Prvo poluvrijeme je donijelo zaista slabu fudbalsku predstavu na obje strane i gotovo da ekipe ništa nisu pokazale sve do pet minuta do kraja prvog dijela kada su iz prvih pokušaja na gol oba tima postigla po gol.

Gosti iz Širokog su poveli u 40. minuti. Eliomar je dobro šutirao, iznenadio je Lučića i pogodio je za vodstvo tima sa Pecare od 0:1.

Već u narednom napadu Radnik je poravnao. Martinović je dugom loptom uposlio Demira Pecu, a ovaj pogađa mrežu gostiju za rezultat prvog poluvremena od 1:1.

Mnogo bolje su ekipe ušle u drugo poluvrijeme. Igralo se mnogo otvorenije, pa smo već u prvih deset minuta nastavka vidjeli opasne pokušaje Eliomara za Široki, te dva puta rezerviste Mekića za Radnik.

Ipak, napadi Radnika su se isplatili u 65. minuti kada domaći tim stiže do vodstva. Glišić je uposlio Irfana Hadžića, a ovaj pogađa za 2:1.

Široki je samo tri minute kasnije mogao do izjednačenja. Nakon kornera Eliomara Matić je najviši u skoku, ali njegov udarac pogađa same rašlje gola domaćeg tima.

Imali su gosti još nekoliko dobrih pokušaja prema golu Radnika. Međutim, domaći su se uspjeli odbraniti i na kraju su došli do tri boda.

Treba istaći da su gosti ostali sa igračem manje u 88. minuti kada je isključen Matić zbog prigovora sudiji Harisu Kaljancu.

Premijer liga BiH, 15. kolo:

Radnik - Široki 2:1 (Peco 41', Hadžić 65' / Eliomar 40')

RADNIK: Lučić, Radović, Martinović, Đelmić, Vasić, Popara, Peco, Hadžić, Đurić, Aleksić, Isić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

ŠIROKI: Bilobrk, Kožul, Matić, Eliomar, Marić, Ćorluka, Jurić, Kovačić, Perković, Bagarić, Marković.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi