Velež s dva gola u nastavku pobijedio Široki na Pecari

Pripremna utakmica

Velež s dva gola u nastavku pobijedio Široki na Pecari

E. Škorić

Na Pecari su uz prisustvo publike prijateljski meč odigrali Široki Brijeg i Velež, a gostima je pripala pobjeda rezultatom 2:0.

U sklopu priprema za evropske nastupe, ali i nadolazeću sezonu 2021/22 Premijer lige BiH, dva hercegovačka kluba sastala su se na stadionu Pecara.

Iako se radilo o prijateljskom meču, konačan rezultat sugeriše da se ozbiljno shvatio ovaj ispit. Dosta izjednačen meč, nekoliko šansi, na kraju su gosti iz Mostara postigli pogodak za pobjedu.

Strijelac vodećeg gola za goste u 72. minuti bio je Brandao, koji je iz slobodnjaka, da bi u završnici meča Vehabović riješio se dileme oko pobjednika.

Velež je nešto ranije odigrao pripremni meč sa Tuzla Cityjem na Kupresu, kada je bilo 1:1, dok je za Širokobriježane ovo bio prvi takav meč.

U četvrtak 8. jula Velež će ugostiti Coleraineu iz Sjeverne Irske na Grbavici, a istog dana će na Pecari od 21 sat gostovat Vllaznija.

Široki - Velež 0:2

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Široki: Miškić, Medić, Musa, Jurić, Brekalo, Stanić, Begić, Vukoja, Ikić, Jurilj, Lukić. Trener: Toni Karačić

Velež: Bogdanović, Dario, Zvonić, Zeljković, Ovčina, Radovac, Hasanović, Pršeš, Ćosić, Zajmović, Georgijević. Trener: Feđa Dudić

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

bk123
Široki i Velež dva bratska kluba. Ne mislim tim ništa loše nemojte mislit da sad nešto provociram al zbilja je tako i neka je.
14 0
enko
Nastavlja se niz,samo deri.
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi