"Ne dobija se svaki dan prilika da idete negdje kao što je Bosna"

Stephen O’Donnell se raduje novim izazovima

"Ne dobija se svaki dan prilika da idete negdje kao što je Bosna"

A. Čaušević

Nova sezona za četiri bh. kluba počinje početkom jula i to evropskim utakmicama. 

Nakon 33 godine u Evropu se vratio Velež koji će u prvom pretkolu Konferencijske lige igrati protiv predstavika Sjeverne Irske, ekipe Coleraine.

Kapiten Colerainea, Stephen O’Donnell je kazao da on i saigrači spremno dočekuju novi evropski izazov pogotovo jer se kako kaže takva prilika ne događa često.

"Putovanja poput ovog ne dolaze često i mislim da će za nas kao grupu biti novo iskustvo i da ćemo biti spremni", kazao je 28-godišnji štoper koji s trenutno oporavlja od povrede.

"To je nova zemlja i nije da svaki dan dobijete priliku da igrate negdje kao što je Bosna. Imali smo nekoliko dobrih iskustava u različitim zemljama posljednjih godina i to je vjerovatno nagrada za naporan posao."

Oglasi

"Lijepo je upoznati različite kulture, stadione, atmosferu i igrati protiv ekipa koji igraju drugačiji tip fudbala tako da se radujemo ovoj prilici i dat ćemo sve od sebe."

Coleraine je prošle sezone na penale izbacio Maribor i to u Sloveniji. O'Donnell smatra da će sada biti drugačije jer će se igrati dvije utakmice.

"Prošle godine format od jedne utakmice nam je odgovarao, ali i sada idemo u Bosnu dobro pripremljeni. Stručni štab će imati za nas spreman plan, pa ćemo se, nadam se, zadovoljni vratiti kući."

Prva utakmica Velež - Coleriane igra se na stadionu Grbavica u četvrtak 8. jula s početkom u 20:30.  Od ove sezone neće važiti pravilo u gostima pa će biti interesantno za vidjeti kako će se postaviti gosti iz Sjeverne Irske. 

Revanš susret je na programu sedam dana u Sjevernoj Irskoj. Pobjednik ovog dvomeča će u drugom pretkolu igrati protiv AEK-a iz Atine.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
Kakav li se nogomet igra u Sjevernoj Irskoj, da li je još uvijek nabij,skoči, izbij ili su se i oni europezirali. Kakva je kvaliteta njihove lige naspram naše?
8 1
Miskolizac
Hahaha ovo bas smijesno zvuci kad procitas, a kamoli kad zaigras hahahah Prijatelju, ostani gdje je jesi i dolazi ovamo inace zaboravi gdje si sad i odakle si. Bolje raditi gore obicni posao,.nego ovdje biti "profesionalac"
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi