Šiša igrača Schalkea koštala čak 100.000 eura
Foto - EPA

Amine Harit žestoko kažnjen

Šiša igrača Schalkea koštala čak 100.000 eura

M. Šljivak

Njemački Schalke odlučio je kazniti svog fudbalera Aminea Harita sa čak 100.000 eura zbog kršenja pravila u periodu karantena.


Ovaj 22-godišnji fudbaler uhvaćen je u šiša baru u Essenu u noći sa 19. na 20. mart, te je završio u policiji s još nekoliko osoba.

Naravno, klub je ubrzo saznao za ovaj skandal, a sportski direktor tima iz Gelsenkirchena Jochen Schneider potvrdio je da Harita čeka kazna.

"Da, istina je. Amine je uhvaćen u provodu s prijateljima. Napravio je grešku i sada je svjestan toga. Izvinio se i obećao je da se ovakve stvari više neće ponoviti".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Marokanac će zbog ove greške biti žestoko kažnjen. Posjeta šiša baru će ga koštati 100.000 eura, a ovaj novac će biti uplaćen u razne fondove.

Mladi fudbaler je član Schalkea od 2017. godine, a ove sezone je u 27 utakmica postigao sedam golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi