Šišić: Neće biti lagano, Velež će igrati bez pritiska

Kakanjci žele prvu proljetnu pobjedu

Šišić: Neće biti lagano, Velež će igrati bez pritiska

Dino Kurbegović

Ekipa Mladosti će sutra u okviru 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na domaćem terenu ugostiti mostarski Velež. Nakon dva poraza i remija na otvaranju proljetnog dijela sezone  Kakanjci imaju imperativ pobjede protiv Rođenih.

Šef struke Mladosti vjeruje u prvu proljetnu pobjedu.

''Nakon posljednje utakmice u kojoj smo dobili na samopouzdanju i počeli da igramo kao na kraju jesenjeg dijela sezone možemo očekivati i novu pobjedu protiv Veleža. Velež je mlada ekipa, željna dokazivanja, ali vjerujem da smo u ovom momentu spremniji i da ćemo se sa tri boda vratiti na pravi put.'' - rekao je na početku press konferencije šef stručnog štaba Mladosti, Ibro Rahimić.

Veznjak Mladosti Aldin Šišić upozorava da protiv otpisanih neće biti lako.

''Mislim da utakmica s Veležom neće biti nimalo lagana kako ljudi očekuju jer Velež sutra nema šta izgubiti i u meču sa nama će igrati bez pritiska. Siguran sam da će ti mladi momci koji su sada dobili priliku u Veležu biti rastrčani, lagani i željni dokazivanja, ali siguran sam da ćemo i mi dati od sebe 150% svojih mogućnosti da ostvarimo pobjedu. Volio bih da naš kapiten da gol i da prevlada krizu u kojoj je trenutno i da na njegovim krilima izborimo opstanak.'' 

Igrač koji strpljivo svoju šansu čeka s klupe, nada se osvajanju tri boda.

''Za utakmicu s Veležom smo se jako dobro spremali. Ušli smo u dobru formu i sigurno je kako očekujemo samo tri boda u duelu s Mostarcima. Vjerujem da neće biti lako protiv Veleža, ali uz zajednički rad, trud i kad damo sve od sebe na terenu pozitivan rezultat ne može izostati.'' - rekao je ofanzivac Adnan Hodžić.

Rahimić i Šabić u duelu s Veležom neće moći računati na kartonirane Čovića i Musića, dok će zbog povrede meč s Mostarcima propustiti i Senad Karahmet. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Susret između Mladosti i Veleža na rasporedu je u subotu od 15 sati na stadionu u Doboju, a meč će suditi Antoni Bandić iz Gruda sa pomoćnicima Jasminom Smajićem iz Kalesije i Fikretom Bašićem iz Lukavca. Četvrti sudija je Ognjen Valjić iz Banja Luke. Za delegata ovog susreta imenovan je Rodoljub Oljača iz Gradiške, dok će posmatrač suđenja biti Salem Prolić iz Sarajeva.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi