Šišić: Putnik za viši rang neće se znati do posljednjeg kola

Aldin Šišić za SportSport.ba

Šišić: Putnik za viši rang neće se znati do posljednjeg kola

D. Kurbegović

Nogometaši Mladosti iz Doboja kod Kaknja danas su u okviru 19 kola Prve lige FBiH na domaćem terenu teškom mukom savladali rezultatom 1:0 ekipu Gradine iz Srebrenika.

Bila je to ukupno 12 pobjeda izabranika trenera Nijaza Kape, tako da su ponovo na vrhu tabele zajedno s ekipom Bratstva uz 37 osvojenih bodova. Igrač odluke danas protiv gostiju iz Srebrenika bio je 24-godišnji Aldin Šišić, sigurno jedan od najboljih igrača lige i motor ekipe Mladosti.

Nakon utakmice ovaj bivši veznjak Čelika, Slobode,Veleža i Viteza govorio je za naš portal o današnjem susretu, te očekivanjima ekipa od nastavka prvenstva.

"Danas smo imali veoma tešku utakmicu protiv Gradine, koju smo uz malo sreće riješili u svoju korist, bili smo pod šokom od prošle utakmice i poraza protiv Podgrmeča, tako da možda danas nismo bili na nivou, ali pobjedi se ne gleda u zube. Drago mi je što sam ja bio igrač odluke, ali svi igrači su danas zaslužni za nova tri boda. Drago nam je što smo trijumfom ponovo na vrhu tabele, tako da ćemo pokušati u narednim kolima zadržati se duže na liderskoj poziciji", nada se sjajni veznjak kluba iz Kaknja.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Naredno kolo slijedi gostovanje ekipi Branitelja.

"Ako želimo u Premijer ligu onda moramo pobjeđivati i na strani, Branitelj se bori za opstanak i sigurno da će i oni svoju šansu za bodove tražiti protiv nas, posebno kada se zna da mnogo bolje igraju kod kuće. Mi ćemo se dobro spremiti i pokušati sa teškog gostovanja donijeti tri boda, ova sezona je sigurno najzanimljivija i najjača od kako se igra ovaj rang takmičenja, sam podatak da je između prvog i sedmog na tabeli razlika samo šest bodova na tabeli dovoljno govori o neizvjesnosti, putnik za Premijer ligu se neće znati do posljednjeg kola. Mi se nadamo da ćemo biti ekipa koja će prva proći kroz cilj i naredne sezone igrati protiv najjačih ekipa u našoj zemlji", kazao je za SportSport.ba Aldin Šišić koji je ove sezone u 16 odigranih utakmica postigao šest golova uz pet asistencija.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije