Šišmiši preletjeli Eibar za veliki skok na tabeli

Zlata vrijedna pobjeda

Šišmiši preletjeli Eibar za veliki skok na tabeli

S. Grebović

Fudbaleri Valencije i Eibara imali su tu čast da otvore 19. kolo španske La lige današnjeg programa, a na kraju su više razloga za slavlje imali Šišmiši koji su slavili sa 1:0.

Susret je na prepunoj Mestalli u 27. minuti riješio Maxi Gomez pogotkom glavom nakon sjajnog centaršuta Daniela Wassa. Valencija je čitavim mečom bila ta koja je stvarala šanse i dominirala, te na kraju zasluženo slavila.

Treba istaći i to da su gosti susret završili sa igračem manje, jer je Olivera u 90. minuti zaradio drugi žuti karton.

Šišmiši su ovom pobjedom skočili na šestu poziciju koja naredne sezone vodi u Evropu, što je veliku uspjeh budući da su na početku sezone bilježili neke katastrofalne rezultate zbog kojih su bili pri samom dnu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Eibar je doživio deseti ovosezonski poraz i nalazi se samo pet bodova od zone ispadanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi