Situacija u bh. grupi: Italijani završili posao, tri selekcije u dva boda

Nakon sedam odigranih utakmica

Situacija u bh. grupi: Italijani završili posao, tri selekcije u dva boda

Admin Čaušević

Kompletirano je sedmo kolo u grupi J kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. 

Bosna i Hercegovina je bila ubjedljiva protiv Finske sa 4:1, Italija je pobijedila Grčku sa 2:0, dok se Lihtenštajn pobrinuo za još jedno iznenađenje odigravši 1:1 s Armenijom.

Nakon sedmog kola Italijani imaju maksimalan učinak. S 21 poenom Azzurri su osigurali plasman na EURO i prvo mjesto u grupu, samim tim i poziciju u prvoj jakosnoj skupini prilikom žrijeba.

Za drugo mjesto vodit će se velika borba između tri selekcije koja dijele svega dva boda. U najboljoj situaciji je Finska koja drži drugo mjesto.

Finci na drugom mjestu imaju 12 bodova, dok Armenija i Bosna i Hercegovina imaju po 10 s tim da su Armenci na trećem mjestu zbog boljeg međusobnog duela.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Na petoj poziciji je Grčka sa pet, dok je Lihtenštajn posljednjeplasirani sa svega dva boda, ali je sa remijima protiv Grka i Armenaca pokvario planove tim selekcijama.

Kvalifikacije u grupi J nastavljaju se u utorak. Grčka će dočekati Bosnu i Hercegovinu, Finska će biti domaćin Armeniji, dok Italijani gostuju Lihtenštajnu.

Top Komentari

BobPaisley
...vecerasnja pobjeda dobija na znacaju i zbog toga sto sada imamo bolji medjusobni omjer sa Finskom,znaci u slucaju jednakog broja bodova u prednosti smo...
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi