Sjajan dan za mladog Baltića, remi Radnika i Travnika

Premijer omladinska liga BiH

Sjajan dan za mladog Baltića, remi Radnika i Travnika

Četvrto kolo Premijer omladinske lige BiH otvorili su danas svojim duelom Radnik i Travnik. Na kraju su ove dvije ekipe podijelile bodove pošto je susret završen rezultatom 1:1.

Domaći Radnik je, ipak, mogao biti zadovoljniji nakon prvim 45 minuta. Gledao se na Gradskom stadionu u Bijeljini otvoren i sadržajan meč od samog starta, a Radnik je do vodstva stigao golom Kemala Hasikića u osmoj minuti susreta, a upravo vodstvom domaćih se i otišlo na odmor.

Na otvaranju drugog dijela, međutim, Travnik stiže do poravnanja. Igrala se 51. minuta kada je za 1:1 pogodio Marko Baltić, inače novopočeni juniorski reprezentativac naše zemlje koji je danas dobio poziv selektora Muse.

I nastavak je donio sjajno nadmetanje dvije ekipe, a do kraja su obje ekipe imale po jedanaesterac. Ipak, u 60. minuti Hasikić nije uspio pretvoriti najstrožiju kaznu u novu prednost Radnika, dok je na drugoj strani neuspješan sa bijele tačke bio Berin Čatić.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Nakon ovog remija se Radnik nalazi na drugom mjestu tabele, iza Širokog, sa osam osvojenih bodova, ali i utakmicom više u odnosu na najbliže pratioce. Travnik je trenutno šesti sa pet osvojenih bodova. Treba dodati da su mladi Veziri i danas pokazali kvalitet, te da pobjeda nad Čelikom u prošlom kolu nikako nije bila slučajnost.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi