Sjajan gol u 35. sekundi meča je bio dovoljan Eintrachtu za pobjedu protiv Hoffenheima
Hinteregger je bio strijelac jedinog gola

Minimalna pobjeda za tim iz Frankfurta

Sjajan gol u 35. sekundi meča je bio dovoljan Eintrachtu za pobjedu protiv Hoffenheima

S. Pašalić, foto: EPA

Eintracht Frankfurt je uspio u 1. kolu nove sezone Bundeslige savladati na svom terenu Hoffenheim sa 1:0.

Jedini gol na utakmici je viđen već u 35. sekundi kada je Filip Kostić ubacio loptu iz kornera, a Martin Hinteregger je sjajnim udarcem iz voleja pogodio za 1:0.

Nakon toga se vodila izjednačena borba na terenu u kojoj su obje ekipe imale svoje šanse, a Hoffenheim je u 41. minuti uspio i postići gol, ali je on na asistenciju VAR-a poništen zbog ofsajda.

U nastavku je Eintracht bio puno bolji tim i dosta više je napadao, ali nije uspio postići drugi gol tako da se rezultat do kraja nije mijenjao. Ermin Bičakčić je odigrao cijeli meč u ekipi Hoffenheima.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U narednom kolu Eintracht Frankfurt će na gostovanje kod Leipziga, dok će Hoffenheim na svom terenu ugostiti Werder Bremen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi