Sjajan meč i podjela bodova Brightona i Stokea

Posljednji meč 12. kola Premier lige

Sjajan meč i podjela bodova Brightona i Stokea

Večeras je u standardnom terminu odigran posljednji meč 12. kola engleske Premier lige u kojem su snage odmjerili Brighton i Stoke.

U vrlo zanimljivoj utakmici nije bilo pobjednika, pa su Brighton i Stoke osvojili po bod odigravši 2:2.

Igrao se 28. minut kada su gosti poveli sa 1:0 preko Choupo-Motinga, a taj rezultat je bio na snazi do 44. minute kada je Gross poravnao na 1:1.

Već u narednom napadu Stoke je vratio prednost i to zahvaljujući Zoumi, koji je glavom pogodio za 2:1.

Izquierdo je u 60. minuti postigao pogodak za 2:2 što je bio i konačan rezultat utakmice, uprkos tome što je do kraja bilo još nekoliko prilika na obje strane.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Brighton ostaje u sredini tabele i novajlija u Premier ligi sada zauzima deveto mjesto sa 16 osvojenih bodova. Stoke ima tri boda manje i zauzima 15. mjesto nakon 12 kola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi