Sjajan meč na King Poweru, Fabregas presudio prvaku

Liga kup Engleske

Sjajan meč na King Poweru, Fabregas presudio prvaku

Edmir Škorić
Teme:

Derbi večeri odigrali su na King Poweru Leicester i Chelsea, a nakon 90 minuta nije bilo pobjednika (2:2). 

Sjajan meč odigrali su aktuelni engleski prvak i bivši prvak, a na kraju, nakon 120 minuta borbe, Plavci su izborili prolaz dalje, te je na neki način smirena situacija oko Antonija Contea, s kojim je Roman Abramovič obavio razgovor nakon poraza od Liverpoola.

Okazaki je u 17. i 34. minuti pogađao mrežu Asmira Begovića, našeg golmana koji je imao jedan veliki kiks, pa su Lisice neočekivano lako došle do sigurnih 2:0.

U samoj završnici prvog dijela Cahill je smanjio na 2:1. U petoj minuti nastavka Azpilicueta donosi Plavcima izjednačenje.

Do kraja utakmice mreže se  više nisu tresle, a u završnici meča Wasilewski je isključen u domaćem timu. S igračem više u polju, Chelsea na početku prvog produžetka postiže dva gola.

Junak gostiju bio je iskusni španski veznjak Cesc Fabregas sa dva pogotka, a on je također bio asistent kod gola Cahilla.

Potražite više informacija na temu Premier league:

I još jednom napomenimo da je Begović dobio šansu na golu Chelseaja, ali se nije proslavio kod gola Okazakija.


Leicester City vs Chelsea (2-2) ~ All Goals... by rubin7190
Cesc Fabregas Goal HD Leicester City 2-3... by golgolgol1
Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi