Sjajan meč u Dortmundu, Borussija pobijedila Eintracht

Njemačka Bundesliga, 26. kolo

Sjajan meč u Dortmundu, Borussija pobijedila Eintracht

Sjajan meč vidjeli su danas navijači na Signal Iduna Parku u Dortmundu, a domaća Borussija slavila je pobjedu protiv Eintrachta iz Frankfurta sa 3:2 u okviru 26. kola Bundeslige. 

Dortmund je poveo već u 12. minuti kada je Russ nespretnom reakcijom savladao vlastitog golmana. To je bio i konačan rezultat prvog dijela meča.

U nastavku je pravi šou počeo u 75. minuti kada je Jović pogodio za izjednačenje gostiju, ali to je bio tek početak uzbuđenjima. Samo dvije minute kasnije Batshuayji je vratio prednost Dortmundu, ali šok za domaće navijače uslijedio je u prvoj minuti nadoknade vremena kada Blum pogađa za novo izjednačenje.

Kada se mislilo da će gosti odnijeti bod sa Signal Iduna Parka, Dortmund je ipak uspio postići još jedan gol, a strijelac je ponovo bio Batshuayji za konačnih 3:2 u 94. minuti.

Dortmund je nakon ove pobjede ponovo skočio na 3. poziciju i sada ima 45 bodova, dok je Eintracht ostao na 5. mjestu sa samo tri boda manje od današnjeg rivala.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 26. kolo:

Borussia Dortmund-Eintracht Frankfurt 3:2

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi