Ćavar debitovao za Eintracht iz Frankfurta
Foto: Eintracht Frankfurt

Mladi bh. fudbaler odigrao 90 minuta

Ćavar debitovao za Eintracht iz Frankfurta

Mladi reprezentativac BiH Marijan Ćavar debitovao je jučer u dresu Eintrachta iz Frankfurta.

U redove njemačkog bundesligaša 20-godišnji Ćavar je stigao u zimskom prijelaznom roku iz Zrinjskog, a priliku da po prvi put nastupi za svoj novi tim imao je protiv Kazanke.

Trener Niko Kovač je u prijateljskom meču protiv ruskog trećeligaša priliku pružio igračima koji su dosad bili u drugom planu i onima koji su se oporavili od povreda, a među njima je bio i mladi Ćavar koji je odigrao svih 90 minuta.

Eintracht je protiv Kazanke na kraju slavio rezultatom 5:3. Za njemački tim su pogađali Hrgota, Fabian, Blum, Jović i Kamada, dok su za Kazanku strijelci bili Galadzhan (dva puta) i Tugarev.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ćavar je, podsjećanja radi, potpisao sa Eintrachtom ugovor na tri i pol godine i imat će šansu u budućnosti da se dokaže u jednoj od najboljih liga svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi