Sjajan meč u Kaknju: Rudar nakon preokreta bolji od Bratstva

Publika je mogla da uživa

Sjajan meč u Kaknju: Rudar nakon preokreta bolji od Bratstva

S. Mlaćo, foto: D. Kurbegović

Sjajan meč vidjela je publika u Kaknju. Snage su odmjerili Rudar i Bratstvo, a domaći su na kraju slavili 5:2, iako su dva puta gubili.

Rudar je bolje otvorio meč prijetio preko brače Kovač, dok je na drugoj strani iz slobodnjaka uzvratio Kosta Bajić. Nakon toga velika šansa za Rudar, Hrelja za Kobilicu, ovaj šutira pored gola.

Kasnije je šansu imao i Fahrudin Kovač, da bi promašaje domaćih kaznio u 37. minuti Muzafer Ivković i iz gužve pogodio mrežu. Domaći se bude i do kraja prvog poluvremena stižu do izjednačenja. Strijelac je bio Hrelja.

Drugo poluvrijeme Rudar otvara novom velikom šansom za F. Kovača, a zatim je neprecizan i Hrelja. Gosti na drugoj strani sa 11 metara dolaze u vodstvo. Oboren je strijelac prvog pogotka Ivković, a siguran sa bijele tačke Kosta Bajić.

Domaći su tada krenuli u napade i vidjeli smo pravu opsadu. Isplatilo se to u 78. minuti kada Kobilica iz drugog pokušaja sa 11 metara vraća stvari na početak.

Nisu Kakanjci stali, pa rezervista Hadžić u 79. minuta pogađa za veliko slavlje domaćih. Pobjedu je Hodžić ovjerio pred sami kraj drugim pogotkom 4:2. Konačnih 5:2 postavlja Mirza Kovač.

Prva liga FBiH, 10. kolo:

FK Rudar Kakanj - NK Bratstvo 5:2

FK Rudar: Bekan, Cana, Goralija, Hrelja, Ajanović, Kovač, Kobilica, Bečak, Musić, Kovač, Popović.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Bratstvo: Divković, Alihodžić, Šuša, Jaganjac, Sejdić, Salkić, Mićunović, Adilović, Bajić, Stojanov, Ivković.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi