Sjajan preokret i velika pobjeda Celte protiv Seville

Utakmica 23. kola Primere

Sjajan preokret i velika pobjeda Celte protiv Seville

E. Oštraković

Utakmicu 23. kola Primere odigrale su ekipe Celte Vigo i Seville, a pobjedu je ostvarila ekipa Celte.

Sevilla je bila blagi favorit, ali na kraju su se igrači ovog tima kući vratili sa dva gola u mreži i bez osvojenih bodova.

Krenulo je sjajno za goste koji su igrali jako dobro u prvom poluvremenu, te su u 23. minuti preko En Nesyrija poveli sa 1:0.

U drugom poluvremenu se Celta probudila, a izjednačenje domaćoj ekipi svojim golom donio je Iago Aspas u 78. minuti.

Teško je ko mogao predvidjeti da je njegov gol pokrenuo preokret, ali je Sisto u sudijskoj nadoknadi pogodio za preokret i pobjedu Celte.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nakon ovog kola Sevilla se nalazi na petoj poziciji sa 39 bodova, koliko ima i četvrtoplasirana ekipa Atletico Madrida.

Sa ovom pobjedom Celta je izašla iz opasne zone, te se sada nalaze na 17. poziciji sa 20 osvojenih bodova, što je dva manje od zone ispadanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti