Sjajne vijesti iz Španije: Bivši trener Seville pobijedio rak

Eduardo Berizzo uspješno izliječen

Sjajne vijesti iz Španije: Bivši trener Seville pobijedio rak

Teme:

Spektakularni povratak Seville protiv Liverpoola u utakmici Lige prvaka proteklog novembra navodno je bio inspirisan činjenicom da je tadašnji trener Andalužana Eduardo Berizzo svojim igračima na poluvremenu utakmice saopštio da ima rak prostate.

Fudbaleri Seville su zbog toga odlučili, u njegovu čast, ostaviti srce na terenu, a na kraju su uspjeli anulirati deficit od tri gola i doći do remija (3:3).

Nedugo nakon ove utakmice Berizzo je napustio klupu Andalužana kako bi počeo sa liječenjem, a jučer je španska Marca saopštila da je njegova borba sa zloćudnom bolešću uspješno okončana.

Prema navodima Marce Berizzu više nije potrebna tarapija nakon što je tumor otklonjen hirurškim putem.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bivši strateg Seville i Celte se uspješno oporavio od oprativnog zahvata, te namjerava uskoro nastaviti svoju trenersku karijeru.

Top Komentari

Benjamingst
Hvala Allahu dragome da je ozdravio.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi