Sjajni Brazilac pred vratima San Sira

Milan ne namjerava posustati sa transferima

Sjajni Brazilac pred vratima San Sira

Endin Čaušević

Sjajni dvadesetpetogodišnji krilni fudbaler Shakhtara, Bernard, nova je meta bogatih kineskih vlasnika AC Milana.

Milan je prošle sezone gotovo iz korijena izmjenio igrački kadar, dovodivši nekolicinu odličnih fudbalera za poprilično velike sume novca. O tome kako su se pojedini od njih uklopili u tim i da li je Milan napredovao njihovim dovođenjima, presudite sami. 

Rossoneri se nalaze u nezavidnoj finansijskoj situaciji, imaju problema sa finansijskim fair playom. Stoga će Milan ovog ljeta pokušati da angažuje samo one igrače kojima ističe ugovor u matičnim klubovima. Tako bi ovog ljeta na San Siro trebali da dođu Ivan Strinić iz Sampdorije, zatim vremešni Pepe Reina iz Napolija, spominje se i Korejanac Ki Sung-Yung iz Swansea.

Ipak kako prenosi Tuttosport najbliži vratima San Sira trenutno je sjajni krilni napadač ukrajinskog Shakhtara Bernard, kojem ističe ugovor na kraju sezone sa ekipom iz Donjecka. Svojevremeno bio je povezivan sa ljutim gradskim rivalom Milana Interom, a bilo je pisanja da je sve već dogovorio sa Besiktasom, ali Milan će ipak pokušati da ga namami u svoje redove. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Tako će Bernard biti jedan od glavnih prioriteta Massimiliana Mirabellija ovog ljeta, te nema sumnje da bi Brazilac predstavljao veliko pojačanje za "ratnike" Gennara Gattusa.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi