Sjajni Hazard vodio Chelsea do rutinske pobjede protiv WBA
Dva gola Belgijanca u pobjedi Chelseaja nakon dva uzastopna poraza u Premier ligi.

Chelsea se vratio na četvrto mjesto

Sjajni Hazard vodio Chelsea do rutinske pobjede protiv WBA

Chelsea je u posljednjoj utakmici 27. kola Premier lige na svom Stamford Bridgeu savladao West Bromwich Albion sa ubjedljivih 3:0 i tako se vratio na četvrto mjesto koje vodi u Ligu prvaka.

Chelsea je u prvih 20-ak minuta lomio otpor gostiju, a onda je u 25. došao u prednost. Hazard i Giroud su odigrali sjajan dupli pas, a Belgijanac je lijepo pogodio za vodstvo Plavaca od 1:0.

Chelsea je u drugom poluvremenu zaigrao još bolje, što je rezultiralo postizanjem još dva gola. Prvo je u 63. minuti Moses pogodio za 2:0, da bi u 71. Hazard svojim drugim golom postavio konačan rezultat utakmice.

Mogao je WBA do kraja susreta primiti još golova, ali su se fudbaleri Chelseaja u nekoliko navrata prekombinovali pa su tako propadale njihove prilike.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Plavci su večerašnjom pobjedom prekinuli niz od dva teška poraza u Premier ligi i ponovo preskočili Tottenham na tabeli. Chelsea sada ima 53 boda, bod manje od Liverpoola i bod više od Tottenhama.

WBA se nalazi na potpuno suprotnom kraju tabele i ovaj klub je i dalje posljednji na tabeli sa svega 20 bodova.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi