Sjajni Lyon uništio Metz u gostima

Nova pobjeda Lavova

Sjajni Lyon uništio Metz u gostima

Fudbaleri Lyona pregazili su danas u gostima Metz sa visokih 5:0 u okviru 32. kola francuske Ligue 1. 

Lyon je u nekim trenucima ove sezone prikazivao zaista fantastzičan fudbal, a ovo mu je već četvrti put da postigne pet golova na jednoj utakmici. Zanimljivo, svaki od ta četiri meča je pobijedio baš rezultatom 5:0 i to u gostima.

Danas su Lavovi poveli u 1. minuti kada je Marcelo zatresao mrežu domaćih za 1:0. Već u 20. minuti bilo je 2:0 za goste, a ponovo je strijelac bio Marcelo. To je bio i konačan rezultat prvog dijela susreta.

U nastavku meča Lyon je postigao još čak tri gola. Prvo je Depay pogodio u 65. minuti za 3:0, a samo tri minute kasnije Traore je dodatno povećao prednost. Konačan rezultat susreta postavio je Diaz u 86. minuti.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Lyon nakon ove pobjede ima 63 boda i nalazi se na trećoj poziciji, dok je Metz ostao uvjerljivo posljednji sa samo 22 boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi