Sjajni Mali princ uništio Napoli na Olimpicu

Seria A, osmo kolo

Sjajni Mali princ uništio Napoli na Olimpicu

Roma je večeras na svom Olimpicu upisala osmi uzastopni trijumf sezone, a centralna figura u redovima lidera Serije A bio je naš reprezentativac Miralem Pjanić.

Roma je prva zaprijetila, igrao se 15. minut kada je De Rossi glavom šutirao nakon centaršuta Tottija iz kornera, ali je odbranio Reina.

Minut kasnije sjajan pas Miralema Pjanića nije iskoristio Gervinho koji je loše reagovao pred golom Napolija. Mogao je i naš reprezentativac do pogotka u 21. minutu kada je sa dvadesetak metara šutirao preko gola.

Kapiten Vučice Francesko Totti morao je zbog povrede igru napustiti već u 33. minutu, a zamijenio ga je Borriello. Veliku priliku za Napoli propustio je Makedonac Goran Pandev koji je u 35. minutu nakon sjajnog pasa Insigne izašao sam pred domaći gol, ali je izostala realizacija.

Insigne je u posljednjem minutu prvog poluvremena pogodio stativu nakon što se odlično oslobodio svog čuvara.

Kazna je uslijedila u narednom napadu, Pjanić je milimetarski precizno šutirao iz slobodnog udarca i pogodio mrežu Napolija za vodstvo i veliko slavlje na tribinama Olimpica.

Oštar centaršut u 57. minutu uputio je Miralem Pjanić, a Daniele De Rossi glavom iz neposredne blizine promašio gol Napolija.

U 70. minutu Canavaro je nepropisno zaustavio Borriella, a arbitar Orsato opravdano pokazao na bijelu tačku te Canavaru pokazao drugi žuti karton. Odgovornost je preuzeo Miralem Pjanić i loptu zakucao u desni gornji ugao Reininog gola za konačnih 2:0.

Potražite više informacija na temu Serie A:


Pjanic Goal vs Napoli 18-10-2013 by Dzairsurf

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.