Sjajni Višća sa dva gola uništio Fenerove nade za titulu

Donio pobjedu Basaksehiru i veselje Bešiktašu

Sjajni Višća sa dva gola uništio Fenerove nade za titulu

Bh. reprezentativac Edin Višća je večeras odigrao još jednu sjajnu partiju u dresu svog Basaksehira, koji je na domaćem terenu rezultatom 2:1 savladao Fenerbahče.

Na prvi gol našeg reprezentativca čekalo se sve do 60. minute, kada je Višća zabio za vodstvo svog tima od 1:0. Samo pet minuta kasnije, bivši fudbaler Željezničara je svojim drugim golom na utakmici jasno poručio Fenerbahčeu da je vrijeme za opraštanje od titule prvaka Turske.

Fener je do kraja utakmice ipak uspio smanjiti rezultat i to preko Topala u 80. minuti, tri minute nakon što je Van Persie promašio jedanaesterac.

Dva kola prije kraja, prvoplasirani Bešiktaš ima šest bodova više od Fenerbahčea i najvjerovatnije je postao novi prvak Turske, a navijači ovog kluba se putem Twittera već zahvaljuju našem fudbaleru na večerašnjim golovima.

Kada je riječ o Edinu Višći, sjajni bh. reprezentativac je sa nova dva pogotka stigao do brojke od 16 u sezoni, pa su tako na listi strijelaca ispred njega samo Gomez (25), Eto'o (20) i Rodallega (19), dok mu u leđa gledju Van Persie (14), Fernandao (13), Podolski (12)...

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Turska Superliga, 32. kolo:

Basaksehir - Fenerbahče 2:1 (Višća 60', 65' - Topal 80')



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi