Sjećate li se Mustafe Kučukovića? Već je u penziji, izgleda potpuno drugačije

Nekadašnji igrač HSV-a

Sjećate li se Mustafe Kučukovića? Već je u penziji, izgleda potpuno drugačije

A. Čaušević

Prije 15-ak godina veliki broj bh. fudbalera igrao je u Njemačkoj, među njima je bio i Mustafa Kučuković.

Kučuković se fudbalskom svijetu predstavio igrajući za HSV u kojeg je stigao isključio radi Sergeja Barbareza kako je svojevremeno govorio za njemačke medije.

"Zašto sam došao baš u HSV? Zbog Sergeja Barbareza. Nekoliko puta sam razgovarao sa njim, rekao mi je da će mi pomoći, a on mi je uostalom i veliki uzor", govorio je on tada.

Bio je izuzetno telentovan napadač, željeli su ga razni evropski klubovi, međutim odlučio se za HSV. Nastupao je i za omladinske selekcije Njemačke.

Kučuković je nastupao u istoj generaciji sa Manuelom Neuerom, Samijem Khedierom, Matsom Hummelsom. Igračima koji su 2014. godine postali prvaci svijeta.

Karijera mu je nizbrodo krenula prije desetak godina kada je počeo mijenjati klubove kao na traci. Od fudbala se oprostio 2017. godine.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Danas ovaj 34-godišnjak izgleda značajno drugačije nego s početka karijere i mnogi ne bi bili u stanju da ga prepoznaju iz prvog pokušaja.

Top Komentari

user1602245913
Ne bi ga prepoznao ni ranije. Nebitan lik uopšte.
12 1
prka
Vidi se po glavi da si "pravi" Svabo...
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi