Sjećate li se najbizarnijeg predstavljanja igrača u historiji nogometa?
Mađioničar je prošle godine bio zadužen za predstavljanje Santija Cazorle

Jedan klub se odlučio na malo drugačiji način predstaviti novog igrača

Sjećate li se najbizarnijeg predstavljanja igrača u historiji nogometa?

S. Pašalić

U Španiji je već krenuo ljetni prelazni rok i već smo vidjeli nekoliko zanimljivih transfera.

Real Madrid je krenuo silovitu sa planovima za novu sezonu i već je dogovorio dolaske Luke Jovića i Edena Hazarda na Santiago Bernabeu, a igrači tek treba da budu predstavljeni u novom klubu.

Predstavljanje igrača se većinom svodi na isto, igrači pokažu šta znaju uraditi s loptom ili poljube grb svog novog kluba dok ih novinari i navijači posmatraju.

Međutim, Villareal se prošle godine pobrinuo da svoje novo pojačanje predstavi na malo drugačiji način.

Naime, ovaj klub je unajmio mađioničara koji je vodio predstavljanje i koji se pojavio pored kapsule koja se nakon toga ispunila dimom, a nedugo nakon toga se pojavio Santi Cazorla koji je izašao iz kapsule i pozdravio navijače koji su bili oduševljeni.

Cazorla se vratio u reprezentaciju Španije

Luis Enrique je saopštio spisak španske reprezentacije za predstojeće duele kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, protiv Farskih Ostrva i Švedske.

Španski selektor je priredio nekoliko iznenađenja, a svakako je najviše pažnje, kada je njegov spisak u pitanju, privuklo ime Santija Cazorle.

Tako se "Mali mađioničar", kako su ga svojevremeno prozvali saigrači iz Arsenala, vratio u reprezentaciju Španije nakon četiri godine.

Cazorla je posljednji put istrčao na teren u dresu Crvene furije u novembru 2015. godine u prijateljskom duelu sa Engleskom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Od tada su povrede doslovno uništile danas 34-godišnjeg Cazorlu. Imao je ogromnih problema sa koljenom, skočnim zglobom i stopalom, a mnogi su tvrdili da zbog teških povreda više nikada neće zaigrati.

11 operativnih zahvata kasnije, Cazorla se ipak uspio oporaviti, napustio je Arsenal i stigao u klub svoje mladosti - Villarreal. U dresu Žute podmornice je pokazao da još ima magije u njegovim nogama i zaslužio poziv u reprezentaciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi