Sjećate li se Philippea Senderosa? Pronašao je novi klub

Nekada u Premiershipu, a danas...

Sjećate li se Philippea Senderosa? Pronašao je novi klub

Philippe Senderos je odavno nestao sa "radara". Ipak, iskusni Švicarac još nije završio svoju fudbalsku karijeru.

Danas 34-godišnjak, Philippe Senderos je svojevremeno branio boje nekolicine evropskih velikana.

Igrao je za Arsenal Milan, Everton, Valenciju... Ipak, već par godina od Senderosa ni traga ni glasa. Bio je, istina, član američkog Houston Dynama od ljeta 2017. do januara ove godine, ali ljubitelji fudbala u Evropi dugo nisu čuli njegovo ime, pa su mnogi vjerovatno vjerovali da je nekadašnji švicarski reprezentativac završio karijeru.

Najslavnije dane Senderos je proživljavao krajem prve decenije ovog vijeka, u dresu Arsenala. Nakon toga je igrao za Fulham, Valenciju, Aston Villu, Grasshoppers, Rangers i Houston Dynamo.

Međutim, iskusni štoper je od 1. januara 2019. godine bio bez angažmana, ali je sada konačno pronašao novi klub.

Kao slobodan igrač se vratio u domovinu i potpisao za FC Chiasso, koji se takmiči u 2. švicarskoj ligi.

Senderos je posjedovao veliki potencijal, ali ga nikada nije ispunio. O tome je nedavno govorio i njegov nekadašnji saigrač iz Arsenala William Gallas koji je poručio da je "Senderos puno bolji igrač nego što mnogi mislite, ali da su ga bolje karijere koštali ogroman strah i trema pred svaku utakmicu."

Najdublji trag je, kao što je već rečeno, Senderos ostavio u Arsenalu za koji je ukupno odigrao 118 utakmica i postigao četiri gola.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

gaziiiiJAaaa
Koja titula Engleske lige, kao i Lige Sampiona mu je najdraza u dresu 56SENALA?
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi