Sjećate li se Romantičara sa Karaburme? Danas se opet priča o njima

Zaboravljeni OFK Beograd zabio deset golova

Sjećate li se Romantičara sa Karaburme? Danas se opet priča o njima

Dugi niz godina je OFK Beograd igrao važnu ulogu u srbijanskom fudbalu, ali za ovaj klub osnovan daleke 1911. godine se itekako znalo i u bivšoj Jugoslaviji.

Posljednjih godina popularni Romantičari sa Karaburme igraju u nižim ligama Srbije, a danas se nakon dugo vremena ponovo čulo za njih.

Razlog je nesvakidašnja pobjeda rezultatom 10:0 protiv ekipe Stepojevca u okviru 14. kola Srpske lige Beograd.

OFK Beograd u svojoj historiji dužoj od sto godina imao nekoliko ubjedljivih pobjeda, ali nikada nikome nije postigao baš deset golova.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Bez obzira na visok trijumf, OFK Beograd je daleko od vrha tabele jer za prvoplasiranom Kolubarom zaostaje velikih 15 bodova.

Top Komentari

Svojprisebi
Ja liga i kuraca ko i god nas 11 liga sjever federacija 8 liga kozare rs
11 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi