Sjećate li se Sharbinija? Igrač koji je harao HNL-om napravio nevjerovatan transfer

Bivša zvijezda Hajduka i Rijeke

Sjećate li se Sharbinija? Igrač koji je harao HNL-om napravio nevjerovatan transfer

Anas Sharbini, jedan od kultnih igrača Hrvatske nogometne lige (HNL), napravio je uistinu iznenađujući transfer.

Sharbini je svojevremeno slovio za jednog od najboljih igrača u HNL-u, što mu je uostalom bilo donijelo i mjesto reprezentaciji, međutim ovaj fudbaler nije uspio napraviti karijeru srazmjernu potencijalu.

Tako je Sharbini u 31. godini odlučio da se povuče iz profesionalnog fudbala i potpiše za Grobničan koji se takmiči u četvrtoj ligi. U ovaj klub Sharbini je stigao kao slobodan igrač nakon što mu je istekao višegodišnji ugovor sa Rijekom, a već je i pozirao sa dresom Grobničana.

Za Sharbinija, koji je posljednji put igrao 2015. godine, ovo je ujedno novi početak. Bit će glavni igrač kluba koji je osvojio četvrtu ligu, ali zbog nedostatka finansijskih sredstava nije ušao u viši rang.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Kroz karijeru je Sharbini, podsjetimo, nosio dresove Rijeke, Hajduka, Ittihada (Saudijska Arabija) i Osmanlispora (Turska). Bio je također i hrvatski reprezentativac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije