Sjećate li se Zidaneove poruke kada je odlazio iz Reala?
Zidane će tokom dana biti ponovo imenovan za trenera madridskog kluba

Obećao je da će se vratiti

Sjećate li se Zidaneove poruke kada je odlazio iz Reala?

E. Škorić

Zinedine Zidane se poslije 284 dana vraća na klupu Real Madrida. To je bio 31. maj 2018. kada je podnio ostavku i napustio Kraljeve.

Neke poruke na dan njegovog oproštaja danas su se pojavile u medijima u Španiji: "Neću trenirati u drugom timu" i "se vidimo kasnije, jer mi je Madrid dao sve".

Zidaneove riječi nisu bile dio izlizanih floskula, pošto se relativno brzo vratio u Madrid. Čim je klub ušao u probleme, Francuz se stavio na raspolaganje.

"Jako volim ovaj klub, predsjednika koji mi je dao priliku da dođem i igram za Real Madrid i bit ću mu do kraja života zahvalan", također je govorio Zidane na odlasku iz Reala.

Zidane kao da je znao da će se vratiti u Real, ali niko nije očekivao da će se to desiti tako brzo.

Sada, kada je klub ostao bez šansi da bude prvak Španije, bez Kupa, Lige prvaka i u potpunom rasulu, Zidane je rekao 'da' svom dugogodišnjem prijatelju Florentinu Perezu, a navodno će Kraljevi na ljeto potrošiti oko 300 miliona eura na nekoliko velikih pojačanja.

Imenovanje Zidanea bi trebalo da se desi u narednih sat vremena.

Zidane se vraća, a onda 'lom': Perez mu obećao 300 miliona, Francuz ima tri velike želje

Sada je Florentino Perez svjestan da mora da odriješi kesu, kako bi Zidane na ljeto napravio novi nezaustavljivi tim koji će napasti i titulu u Španiji i Ligu prvaka. Neće to biti lako, ali ako neko može da ovaj tim Reala vrati u sami vrh, onda je to Zidane.

Klub se nadao da će odgoditi bilo kakvu odluku o novom treneru do kraja sezone, i imao je želje da dovede Jurgena Klopa ili Mauricia Pochettina, ali poteškoće da se osiguraju dolasci jednog od spomenutih trenera, kao i priroda krajnje razočaravajuće sezone, je dovelo do ranije promjene Solari - Zidane.

Perez je spreman da Zidaneu na raspolaganje ostavi 300 miliona funti, a glavne želje su Eden Hazard, Neymar i Kylian Mbappe.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Hazard obožava i Real i Zidanea, zasitio se Chelseaja i on je najrealnija opcija, a uz njega Zidane planira da dovede jednog od dvojice PSG-ovih majstora.

Očekuje se da Isco ostane i da se ponovo vrati u tim, a da klub napuste Gareth Bale i Luka Modrić.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi