Sjećate se Djouroua? Možda se sa 30 godina vrati na Otok

Nekadašnji fudbaler Arsenala

Sjećate se Djouroua? Možda se sa 30 godina vrati na Otok

Sjećate se švicarskog defanzivca Johana Djouroua? Nekada je bio velika nada Arsenala i važio je za jednog od najperspektivnijih mladih defanzivaca u Evropi.

Ipak, nikada nije uspio da ispuni svoj puni potencijal pa ga je Arsenal tokom prethodnih godina često slao na posudbe i to u Birmingham, Hannover i Hamburg sve dok ga 2014. godine nisu prodali ekipi Hamburga i to za oko 3 miliona eura.

On trenutno ima 30 godina i ove sezone je odigrao 14 mečeva za ekipu Hamburga u Bundesligi, a interes za njega pokazala je ekipa West Ham Uniteda koja ga želi vratiti u Premiership. Djourou ugovor sa Hamburgom ističe na kraju ove sezone tako da bi vjerovatno mogao bez odštete da završi u West Hamu.

Podsjetimo da je on u Arsenal prvi put došao na ljeto 2003. godine kada je imao samo 16 godina, ali treba reći i to da je imao čestih problema sa povredama koje su značajno usporile njegov razvoj.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti