Sjeverna Irska na Grbavici želi ispraviti prošlomjesečno poniženje
Foto - EPA

Izgubili sa 1:5

Sjeverna Irska na Grbavici želi ispraviti prošlomjesečno poniženje

M. Šljivak

Reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će na Grbavici u polufinalu play-offa za plasman na Evropsko prvenstvo igrati protiv Sjeverne Irske.

Očekivano, Zmajevi su u ovom meču blagi favoriti, ali naravno protivnike nikako ne treba podcijeniti, jer se radi o itekako opasnom rivalu.

Sjeverna Irska u ovaj meč ulazi sa željom da popravi dojam u odnosu na posljednji meč u kojem su na domaćem terenu poniženi od Norveške.

Ova selekcija izgubila je u Belfastu sa čak 1:5. Norvežani su nemilosrdno punili mrežu, a briljirali su sjajni napadači Erling Haaland i Alexander Sorloth.

Obojica su u ovom susretu zabili po dva gola, a jedan, prvi na utakmici dao je Elyounoussi i to u drugoj minuti meča. Jedini gol za Sjeverne Irce zabio je McNair.

Tada su od prve minute nastupali:

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Peacock-Farrell, Smith, Cathcart, Ballard, Dallas, Ferguson, Saville, Davis, Thompson, Washington i McNair.

Sada ova selekcija želi da popravi dojam pred svojim ljudima i ne čudi što silno žele pobjedu na Grbavici.

Top Komentari

Ivica_Osim8
Boli nas ***** sta oni zele, vazno je da mi zelimo da odemo po prvi put
6 0
aJdotuzla
Ispravit ce, izgubit ce 1-4.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi