Sjeverna Irska je došla da pobijedi: Poštujemo BiH, ali bilo bi razočarenje ako ne dobijemo utakmicu

Obratili se selektor i kapiten reprezentacije

Sjeverna Irska je došla da pobijedi: Poštujemo BiH, ali bilo bi razočarenje ako ne dobijemo utakmicu

M. Šljivak

Reprezentacija Sjeverne Irske sutra na Grbavici gostuje selekciji Bosne i Hercegovine u polufinalnom duelu baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Pred ovaj meč svoja očekivanja su javnosti iznijeli selektor Ian Baraclough i kapiten Steven Davis.

"Sada imamo drugačiju postavku, dva nova trenera, nekoliko novih lica u timu. Došli smo bez straha i stresa, imali smo dovoljno vremena, ulazimo u meč sa dosta samopouzdanja", rekao je on i nastavio je:

"Znate da Sjevernoj Irskoj ima dosta kiše, teren je dobar, mislim da će oba tima biti zadovoljna stanjem na terena."

O selekciji Bosne i Hercegovina Baraclough je rekao:

"Mislim da bosanska selekcija posjeduje igrače dobrog kvaliteta. Kada kažete Bosanci odmah pomislite na Pjanića ili Džeku, koji igraju već duži period na visokom nivou, ali trebamo biti oprezni i od ostalih. Ako se na njih dvojicu samo fokusirate, onda gubite fokus sa drugih igrača".

Selektor Sjeverne Irske ističe da bi bilo razočarenje ako se njegoa selekcija ne plasira na Euro.

"Imamo igrače koji su igrali na Evropskom prvenstu. Bilo bi razočarenje za mnoge ako se ne bismo plasirali u play-off Imamo velika očekivanja, ona su narasla tokom godina. Poštujemo Bosnu, bit će težak protivnik, ali naš cilj je plasman na Evropsko prvenstvo", rekao je selektor Sjeverne Irske.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Kapiten Steven Davis je rekao:

"Znamo za kvalitet koja posjedje BiH. Dosta ljudi misli da će Bosna proći, ali i naša snaga leži u timu i u našem timskom radu. Mislim da će obje ekipe igrati balansirano i na svom novu. Očekujemo da Bosna zaigra napadački i preuzme kontorlu. Mi trebamo biti dobri u oba kaznena prostora, onda ćemo imati svoju šansu za pobjedu", istakao je Davis.

Top Komentari

Rajvosa2019
Nista onda , sutra se fino poslije ribanja vratite razocarani kuci i sve ok . Sutra ce proraditi onaj nas inat k’o da gledam
13 0
milivoje
Sretno!!!
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi