Prije tri godine nestao, niko nije znao gdje se nalazi, pojavio se i zabio gol u kvalifikacijama
FOTO - EPA: Kwang-song Han je deset puta oblačio dres reprezentacije Sjeverne Koreje za koju je nastupao i na Azijskom Kupu 2019. godine

Nevjerovatna priča

Prije tri godine nestao, niko nije znao gdje se nalazi, pojavio se i zabio gol u kvalifikacijama

Haris Zilić

U toku su azijske kvalifikacije za Mundijal 2026. godine, a reprezentacije su stigle do drugog kola prve grupne faze, odnosno drugog kruga kvalifikacija jer su prethodno odigrani mečevi pretkvalifikacija, tačnije prve runde gdje su nastupale najslabije rangirane reprezentacije iz azijske zone.

U duelu drugog kruga u okviru grupe B reprezentacija Sjeverne Koreje je sa 6:1 u gostima savladala Mianmar i tako stigla do prvih bodova jer su u prvom kolu poraženi od Sirije 1:0.

Ovu utakmicu obilježio je 25-godišnji napadač Kwang-song Han koji je postigao jedan gol za Sjevernu Koreju, ali njegova priča je nevjerovatna.

Proglašen "nestalim"

Prije tri godine Han je bio glavna tema u Auiji, ali i šire jer je nakon sezone u Al Duhailu jednostavno nestao.

Oglasi

Niko tri godine nije znao gdje je šta se dešava nikom se nije javljao, a do bilo kakvih informacije bilo je teško doći.

A onda, blagi šok za sve. Han se jednostavno pojavio u sastavu Sjeverne Koreje u ovim kvalifikacijama. protiv Sirije je bio u startnoj postavio, a danas je zabio protiv Mianmara.

Pomenuti fudbaler je jedan od prvih igrača iz Sjeverne Koreje koji je imao zapaženiju epizodu u Evropi.

Opis nije dostupan.
FOTO - EPA: Kwang-song Han u dresu Cagliarija dok je nastupao u Evropi - duel protiv Beneventa 

Igrao je za u Italiji Cagliari, Perugiu, U23 tim Juventusa, zatim je otišao u Katar, a onda jednostavno nestao.

Gdje je bio, šta je radio tri godine, teško ćemo saznati. Došao je u reprezentaciju bez zvanične, odnosno bez bilo kakve utakmice tri godine. Došao i zabio gol u kvalifikacijama.

Oglasi

Informacije koje se mogu pronaći govore da je 2020. godine ostao bez kluba i da do dan danas nema kluba.

Nevjerovatna priča i još jedan dokaz da manje reprezentacije i neke egzotične kvalifikacione utakmice mogu ispričati veoma zanimljive priče.

Inače u ovoj grupi pored poemnutih Sjeverne Koreje, Sirije i Mianmara je selekcija Japana koja je apsolutni favorit grupe.

Prve dvije reprezentacije iz grupe idu u treći krug kvalifikacija i glavnu grupnu fazu gdje će biti borbe za Mundijal.

Prema prikazanom Sirija i Sjeverna Koreja će voditi veliku borbu za drugo mjesto u grupi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi