Vlada Sjeverne Makedonije odmah večeras usvojila prijedlog o novčanoj nagradi za igrače

Dobit će po 10.000 eura

Vlada Sjeverne Makedonije odmah večeras usvojila prijedlog o novčanoj nagradi za igrače

Edmir Škorić

Nogometna reprezentacija Sjeverne Makedonije izborila je plasman na Evropsko prvenstvo nakon što je danas s 1:0 savladala Gruziju u gostima u finalu baraža.

Goran Pandev je bio strijelac jedinog gola, a za ovaj veliki uspjeh sjevernomakedonski reprezentativci bit će i novčano nagrađeni.

Vlada te zemlje odlučila je da nagradi svakog igrača sa po 10.000 eura. Premijer Makedonije Zoran Zaev na svom je Facebook profilu objavio da su na sjednici Vlade odlučili nagraditi nogometaše za veliki uspjeh.

"Večeras smo na sjednici vlade donijeli odluku iz proračunskih rezervi da nagradimo sve članove makedonske nogometne reprezentacije s po 10.000 eura za povijesni uspjeh - kvalifikovanje za Evropsko prvenstvo", napisao je premijer.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Sjeverna Makedonija će tako narednog ljeta na Euru igrati u grupi s Nizozemskom, Austrijom i Ukrajinom.

Top Komentari

Vena96
Nije bitna suma novca vec gesta njihovih politicara ;) nasi sportisti nazalost moraju sve sami iz svog dzepa da plate a kamoli da dobiju sta od drzave...
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi