Suze teške poput planine

Sjeverna Makedonija na Euru

Suze teške poput planine

Edmir Škorić

Igrači Sjeverne Makedonije i selektor te zemlje napravili su historijski uspjeh i pobjedom nad Gruzijom (1:0) plasirali su se na Evropsko prvenstvo.

Sjeverna Makedonija prvi put će igrati na Euru, a njen junak bio je Goran Pandev. Iskusni napadač je u suzama bio nakon što je sudija Taylor označio kraj, ali ne samo on nego i ostali igrači reprezentacije Sjeverne Makedonije.

Selektor Igor Angelovski također je plakao, suze teže od planine, koliko su se samo borili za ovo i sada mogu da slave jer su to zaista i zaslužili.

Inače, selekcija Sjeverne Makedonije će narednog ljeta igrati na Euru u grupi s Austrijom, Nizozemskom i Ukrajinom.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Top Komentari

sport1
Bravo, volio bi da i Srbija prodje pa smo na 3 od 6, zar ne?
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi