Neposredno pred prvi meč Eura Grci žele u problem uvaliti Sjevernu Makedoniju!

Već poduzeli prve korake

Neposredno pred prvi meč Eura Grci žele u problem uvaliti Sjevernu Makedoniju!

A. Čaušević

Sjeverna Makedonija će nastupiti na svom prvom velikom takmičenju. Riječ je o Evropskom prvenstvu koje je počelo utakmicom Turska - Italija. 

Sjeverna Makedonija će turnir otvoriti susretom protiv Austrije. Meč se igra u nedjelju od 18 sati na Nacionalnoj Areni u Bukureštu.

Uoči utakmice Grčka želi stvoriti problem pošto im smeta emblem FS Makedonije koji se nalazi na dresu s kojim će Makedonci igrati na Euru.

Grci su se žalili UEFA-i zato što se na grbu i dalje koristi skraćenica FFM (Fudbalska federacija Makedonije) i vjeruju da je to suprotno od dogovora između dvije zemlje iz 2018. godine.

"Tužno je i drsko što se problemi pojavljuju niotkud i to na početku Eura i učešća Sjeverne Makedonije na takmičenju", naveli su Grci u žalbi uz zahtjev da se koristi puni naziv Sjeverna Makedonija, a ne samo Makedonija.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

I Olimpijski komitet Grčke se žalio UEFA-i zašto što igrači Makedonije ne igraju pod nazivom zemlje dogovorenim prije tri godine.

Osim s Austrijom Sjeverna Makedonija se nalazi još u grupi sa Ukrajinom i Nizozemskom.

Top Komentari

Husrefbeg22
Cetnicima sve smeta. Nije trebala nikada promijeniti zvanicno ime drzave u sjeverna Makedonija.
20 4
bk123
Grci jedite *****
15 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi