Pandev pogodio za historiju: Sjeverna Makedonija ide na Evropsko prvenstvo!

Slavili večeras u Gruziji

Pandev pogodio za historiju: Sjeverna Makedonija ide na Evropsko prvenstvo!

E. Čaušević

Fudbaleri Sjeverne Makedonije večeras su u gostima pobijedili Gruziju sa 1:0 u finalu baraža za Evropsko prvenstvo i prvi put u svojoj historiji uspjeli su se plasirati na veliko takmičenje.

Gruzija i Sjeverna Makedonija su uspjeli da se dođu do finala baraža za Evropsko prvenstvo, a konačni okršaj gledali smo večeras u Tbilsiju. Prvi su zaprijetili domaći kada je Okriashvili pokušao, ali je lopta otišla preko gola.

Makedonci su prvu priliku imali tek u 35. minuti. U centru pažnje bio je Pandev koji je pokušao s vrha kaznenog prostora, ali je golman Gruzije uspio da zaustavi njegov udarac.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo uzbuđenja, ali već na startu drugog dijela vidjeli smo pogodak.

Naime, u 56. minuti Sjeverna Makedonija je povela sa 1:0. Nestorovski je odlično uposlio iskusnog Pandeva koji je sjajno matirao Loriju za 1:0 i veliko slavlje Makedonaca.

Gruzija je nakon toga krenula svim silama naprijed kako bi uspjeli da izjednače i ostanu u igri za EP. Makedonci su se odlično branili i bila je vidljiva nevjerovatna želja za pobjedom i historijskim uspjehom.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Odbrana Sjeverne Makedonije na kraju je uspjela da sačuva svoju mrežu, te je ostalo 1:0. Ovo je prvi historijski plasman Makedonaca na veliko takmičenje, odnosno Evropsko prvenstvo.

Sigurno je da ovu pobjedu itekako slavi i kapiten Sarajeva, Krste Velkoski, koji nažalost nije bio u konkurenciji za ovu utakmicu zbog koronavirusa, ali kako stvari stoje narednog ljeta će sa svojom reprezentacijom igrati EP.

Top Komentari

miki30
Ljudi kad vidim ovako nešto ja bi plako. Pa jedna Makedonija, Crna Gora pa čak i Kosovo nas preteklo što se fudbala tiče. A mi mislimo da smo centar svijeta ili evropski brazilci.
11 3
Matic
Da im je selektor iz vrapcica pobjedili bi sami sebe. Ili bi se kvalifikovali pa pobjegli sa EP.
3 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi