Sjeverna Makedonija i Srbija u žiži javnosti, UEFA se plaši scenarija koji djeluje neizbježno

Pratit će im svaki korak

Sjeverna Makedonija i Srbija u žiži javnosti, UEFA se plaši scenarija koji djeluje neizbježno

E. Škorić

UEFA je imala za plana da se većina nogometnih prvenstava nastavi i to će se i dogoditi, no u nekim zemljama će to biti isključivo "formalnost".

Naprimjer, u Srbiji su ostala još četiri kola i manje - više nema nikakve napetosti, mnoge stvari su već sada jasne, a jedino ostaje borba za Evropu između TSC-a Bačke Palanke i Čukaričkog, dok će ostatak mečeva biti 'reda radi' i to bi moglo, boji se toga i UEFA, donijeti određene nepravilnosti, namještanja, radnje koje uništavaju nogomet.

Srpski mediji već su najavili da će njihova Super liga biti pod posebnim skenerom, ali i da će makedonsko prvenstvo sigurno biti pod posebnim nadzorom, zajedno s još nekoliko državnih prvenstava iz našeg balkanskog okruženja.

U Sjevernoj Makedoniji nema ispadanja, liga će se prošiti na čak 20 timova, a u preostalom dijelu prvenstva, koje se naravno igra bez publike, problem predstavlja upravo činjenica da - nema ispadanja.

Liga se dijeli na doigravanja, a u dogiravanju za opstanak igrat će se tri utakmice i bez ikakvih ambicija ili pritiska. Reklo bi se da je to idealan scenarij za kladioničarsku mafiju.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

UEFA će pomno pratiti dešavanja, kretanje kvota na kladionicama i imat će poseban tim ljudi koji će se baviti tim pitanjem kako bi se izbjegle nepoštene radnje i kako bi se eventualno kaznili oni koji budu skloni manipulacijama.

Istočna Evropa oduvijek je bila leglo kladioničarskih mafija i namještenih mečeva, zbog čega će Makedonci i Srbi, pa i Crnogorci i Hrvati biti pod posebnom posmotrom. 

Top Komentari

19211921
ako se zavrsava prvenstvo zasto ne bi bilo ispadanja?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi