Skandal u La Ligi: Predsjednika kluba tukao agent poznatog igrača

Neuspješni pregovori

Skandal u La Ligi: Predsjednika kluba tukao agent poznatog igrača

Edmir Škorić

Predsjednika Rayo Vallecana Martina Presa udario je agent Raula de Tomasa.

Raul de Tomas je nogometaš Espanyola i vodili su se pregovori oko njegovog povratka u Rayo Vallecano, ali do transfera na kraju nije došlo. Kako prenosi ESPN, predsjednika Raya na kraju je udario Ivan Garcia, agent igrača.

Španski reprezentativac ostao je u Espanyolu, iako je imao želju da se vrati u Madrid i on je zajedno s porodicom bio odlučan da ovog ljeta ponovo bude stanovnik španske prijestolnice.

Nezadovoljan ishodom pregovora, De Tomasov agent udario je prvog čovjeka Rayja, zbog čega je ovaj bio hospitaliziran i uočen je sa flasterom na nosu.

Nakon ovih uznemirujućih signala, predstavnici agencije ICM pozvali su policiju. Na mjesto događaja stigle su dvije patrole radi uzimanja iskaza.

Oglasi

Povrijeđeni Garcia je navodno mogao prijaviti agenta tek nakon liječničkog pregleda. Isti izvor javlja da je Presa podigao optužbu protiv Garcie, koji radi za ICM Stellar, jer ga je udario glavom tokom jednog pregovaračkog sastanka.

Prema policijskom izvještaju, koje je radio COPE otkrio u petak, Presa je rekao da su se "stvari pogoršale kada je on optužio agenciju da šteti interesima vlastitih igrača".

S druge strane, na snimci koju je objavio El Chiringuito vidi se kako se predsjednik Rayo Vallecano oblači, što može dokazati da je zapravo bio žrtva napada fizičkog nasilja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zanimljivo, španski novinari javljaju kako bi Raul de Tomas ipak mogao doći do Rayo Vallecana u narednim danima, unatoč zatvorenom prijelaznom roku.

Pogoršao se igračev odnos s trenerom Espanyola Diegom Martinezom. Odluči li napadač otići, njegov transfer formalno ne može biti finaliziran do 1. januara, a ono što mu ne ide u prilog je to što neće puno igrati zbog svađe s trenerom katalonske momčadi. Da stvar bude još gora, sve to dešava mu se neposredno prije Svjetskog prvenstva, pa je upitno hoće li ga selektor Furije Luis Enrique uvrstiti među putnike za Katar.

Top Komentari

ViniJr
To su bili mukotrpni pregovori do posljednje kapi krvi hahahhaha
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi